rss slogan rood zwart 1000px
Asbest saneren Voorkom valgevaarVanaf 2024 geldt er in ons land een verbod op asbesthoudende daken. Om deze daken te verwijderen, zullen veel asbest-verwijderaars de komende jaren op hoogte moeten werken. Gevolg: een grotere kans op ongelukken. Asbesthoudende daken zijn meestal oud en verweerd, dus absoluut niet stevig genoeg om op te lopen of te staan. Toch wordt er nog wel eens gelopen op zo’n dak. Of u stapt bijvoorbeeld vanuit de werkbak van een verreiker of hoogwerker het dak op, om nog nét bij die ene bout te kunnen komen. Het gevaar om door of van het dak te vallen is groter dan u denkt.

Helaas gebeuren er regelmatig ernstige ongevallen met soms ook dodelijke afloop. U moet bij het aannemen van een werk op hoogte maatregelen nemen tegen valgevaar.

Hoe voorkomt u vallen van hoogte?
Belangrijk om te weten: de arbowetgeving schrijft voor dat valgevaar in eerste instantie moet worden voorkómen door algemene veiligheidsvoorzieningen aan te brengen, zoals steigers, randbeveiliging en/of vangnetten.

Kan ik een boete krijgen?
Als tijdens een inspectie valgevaar wordt geconstateerd, dan krijgt de werkgever een boete (artikel 3.16 van het Arbobesluit). Het boete(norm)bedrag € 9.000,-. Bij ongevallen liggen deze boete(norm)bedragen nog veel hoger en kunnen dan oplopen tot € 45.000,-.

Lees hier de folder van Inspectie SZW
Concept & webdesign: mi68 waardecreatie - ©2003-2018 RSS - Disclaimer - Privacy policy - All RSS systems are designed and engineered by AJE B.V.

roof safety systems logo 160x83px